Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ρύζι με κονσέρβες

Υπάρχουν άνθρωποι που τις κονσέρβες δε θέλουν ούτε να τις βάζουν στην κουζίνα τους. Εγώ, πάλι, αφού είδα αυτό το βίντεο, τις μαζεύω λες και έρχεται το τέλος του κόσμου. 

Στα πρακτικά τώρα: γυρνάω σπίτι μετά από ολιγοήμερη απουσία και, φυσικά, στο ψυγείο δεν υπάρχει τίποτα αξιοποιήσιμο (εκτός αν βρω τρόπο να μαγειρέψω κοκα κόλα). Η ώρα περασμένη, τα σουπερμάρκετ κλειστά. Η λιγούρα, όμως, λιγούρα. Ανοίγω ντουλάπια, κοιτάω καλά τι έχω. Διαπιστώνω, επίσης, ότι κάποιες κονσέρβες κοντεύουν να λήξουν (όταν κοντεύουν να λήξουν και οι κονσέρβες, υπάρχει πρόβλημα). Ρύζι, τομάτες κονκασέ, καλαμπόκι... "ΟΚ", λέω μέσα μου, ας γκουγκλίσουμε! Ανακαλύπτω ότι υπάρχει κόσμος που μαγειρεύει την τομάτα με το ρύζι. Εμπνευσμένο από το Mexican Tomato Rice και την ένδεια της κουζίνας μου, έρχεται το "Ρύζι με κονσέρβες".

Θέλουμε:
  • 1 κούπα ρύζι (τόση μου είχε μείνει)
  • 1 κονσέρβα τομάτα (400 γρ.)
  • 1 μικρή κονσέρβα (150 γρ.) καλαμπόκι
  • 1/2 κονσέρβα luncheon meat (λάντσιον μιτ, μητ?, τεσπα, ζαμπονάκι ζβαν που λέγαμε μικροί)
  • 1 κυβάκι για ζωμό κοτόπουλο/ βοδινό/ λαχανικών, ό,τι υπάρχει πρόχειρο.
  • 1 κρεμμύδι (για κάποιο λόγο, πάντα υπάρχει στο σπίτι μου ένα τελευταίο κρεμμύδι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι τσίλι
  • αλάτι (δεν έβαλα γιατί ήδη έχει ο κύβος), πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο (2-3 κουταλιές)
Πώς το κάνουμε:
  1. Κόβουμε σε κυβάκια ό,τι κόβεται (κρεμμύδι, luncheon meat). 
  2. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε (σωτάρουμε?) μέχρι να πάρει χρώμα (μιας κι εμείς φέτος δεν πήραμε).
  3. Ρίχνουμε σκόρδο και κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε την τομάτα, το νερό, τον κύβο (ή κάποιο αντίστοιχο παρασκεύασμα), το τσίλι, τα αλατοπίπερα. Ανακατεύουμε λίγο και σκεπάζουμε. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήνουμε για κανένα 10λεπτο.
  5. Μετά από το 10 λεπτο, προσθέτουμε το καλαμπόκι και το λαντσιον μητ.
  6. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί (ανακατεύουμε πού και πού) μέχρι να γίνει το ρύζι.

Ορίστε, φά'το!

Λίγα πραγματάκια ακόμα: Το ρύζι με τομάτα (χωρίς το κρεατικό) είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό. Εγώ, έβαλα το luncheon meat 1ον, επειδή το είχα και 2ον, επειδή ήθελα κάτι για να με πιάσει (κυρίως πιάτο που λέμε). 
Η ποσότητα αυτή βγάζει 2-3 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου